Bereikbaarheid stad, kernen & bedrijventerreinen

De bereikbaarheid van de stad Kampen, IJsselmuiden en de plattelandskernen is van eminent belang. Daarbij is het belangrijk dat de historische binnenstad zoveel mogelijk wordt ontzien van overtollig verkeer. Bestaande parkeerplaatsen worden gemoderniseerd. Nieuwe parkeerplaatsen aan de rand van de stad worden aangelegd.

  • Het in 2017 vastgestelde verkeerscirculatieplan (VCP) dient geĆ«valueerd te worden waarbij een plan voor een blijvende goede bereikbaarheid van de stad, de dorpen en de bedrijventerreinen belangrijk is.

 

  • Voor een optimale bereikbaarheid van de stad blijven de verbindingswegen volledig twee richtingen verkeer. Hierbij wordt gedoeld op de verbindingswegen vanaf de Mr. J.L.M. Niersallee (Europa-allee en IJsseldijk), vanaf de N307 (Flevoweg) en vanaf de Zwolseweg/IJsselmuiden (Stadsbrug).

 

  • Een logische verkeersafwikkeling met name voor de bevoorrading van winkels en bedrijven in de historische binnenstad vraagt meer aandacht.

  • In het kader van veiligheidsbeleving en preventie is de stad goed bereikbaar voor politie, brandweer en ambulance.

 

  • Herinrichten en modernisering van de parkeerplaatsen Burgemeester Berghuisplein en Schans-Buitenwacht is essentieel. Nieuwe parkeerplaatsen worden aangelegd in de omgeving van het Engelenbergplantsoen en tussen de Korteweg en de Buitensingel. De parkeerplaatsen worden voorzien van een koffie-restaurant of snackbar (particulier initiatief). Daarnaast zijn voldoende elektrische oplaadpunten aanwezig, een goede fietsenstalling en tevens een modern toiletgebouw inclusief voorzieningen voor invaliden.

 

  • Loop en fietsroutes vanaf de parkeerplaatsen zijn goed aangegeven en toegankelijk voor alle inwoners en bezoekers.