Een bloeiende lokale economie

We zetten ons in voor een vitaal en gezond ondernemersklimaat in de gemeente. Dit is belangrijk om de werkgelegenheid en de bestaande bedrijven te binden en te behouden voor onze gemeente en nieuwe bedrijven aan te trekken. Werkgelegenheid en ondernemerschap is voor onze gemeente van groot belang, we willen ondernemers de ruimte geven om te kunnen (blijven) ondernemen. Het is onze ambitie om de gemeente Kampen in de top 3 van MKB vriendelijkste gemeenten van Overijssel te krijgen.

  • Bedrijven moeten over de weg, via het water en het spoor goed bereikbaar zijn en blijven. Een juiste infrastructuur is van groot belang voor onze regionale functie. We zetten ons actief in om de ontwikkeling van de regio Zwolle-Kampen te bevorderen.

 

  • Om de vestiging van nieuwe bedrijven in de gemeente te bevorderen komt er een MKB Accountmanager voor de gehele gemeente. Deze heeft een actueel overzicht beschikbaar met mogelijkheden, beschikbare locaties en actuele regelgeving. De accountmanager is proactief en bezoekt actief ondernemers om waar nodig actie te ondernemen. Doel is om (geïnteresseerde) ondernemers snel en duidelijk te kunnen helpen, zonder van loket naar loket gestuurd te worden en zodoende door bureaucratie zijn of haar energie en creativiteit te verliezen.

 

  • Onze binnenstad is belangrijk voor het toerisme en de daarbij behorende inkomsten voor (recreatieve)ondernemers. In een sterk veranderend winkellandschap denken we mee met winkeliers om de toekomst van de stad levendig te houden. We stimuleren creatief ondernemerschap en staan open voor hedendaagse invullingen van het centrum (transitie binnenstad).

 

  • Voldoende en passende voorzieningen zoals wonen, sport, scholen, cultuur en recreatie zorgen voor een goed vestigingsklimaat. Wij vinden deze voorzieningen van groot belang voor de inwoners en ondernemers.

 

  • Onze regio wordt gekenmerkt door de talrijke familiebedrijven. Familiebedrijven dragen bij aan de lokale binding en zijn verantwoordelijk voor veel werkgelegenheid en innovatie. Dit soort type bedrijven en haar medewerkers maken het DNA van de stad en regio, hier zijn we trots en zuinig op.

 

  • Het bedrijfsleven wordt gestimuleerd en gefaciliteerd op thema's als innovatie, duurzaamheid, energieopwekking en circulariteit. De basis hiervan is volgens ons het beschikbaar hebben van voldoende (gerevitaliseerde) bedrijventerreinen en havens.

 

  • Wij onderschrijven de steeds belangrijker wordende balans tussen economie en ecologie en zetten ons hier voor in.