Eindelijk meer compensatie voor ondernemers in Kampen!

Ondernemers die financieel zware tijden moeten doormaken, terwijl een bedrag van ruim EUR 1.000.000,-- om hen te ondersteunen, op de plank bleef liggen. Dat was de VVD Kampen een doorn in het oog en dus reden om het college vorige maand te vragen een ondersteuningsplan uit te werken.

Kampen – Ondernemers die financieel zware tijden moeten doormaken, terwijl een bedrag van ruim EUR 1.000.000,-- om hen te ondersteunen, op de plank bleef liggen. Dat was de VVD Kampen een doorn in het oog en dus reden om het college vorige maand te vragen een ondersteuningsplan uit te werken.   

De eerste reactie van het college van B&W was erg terughoudend. Er werd volgens het college al veel gedaan voor de ondernemers. 

Fractievoorzitter Beent Keulen reageerde daarop: “Het compensatiegeld is er, dus laten we het inzetten op een plek waar dit het hardste nodig lijkt. We hebben deze groep ondernemers in de toekomst hard nodig wanneer we Kampen bruisend en levendig willen houden. Iets dat onze fractie van harte toejuicht!”.

Niet alleen vroeg de VVD Kampen om het maken van een ondersteuningsplan, de VVD fractie droeg ook zelf een aantal mogelijkheden aan, zoals compensatie van gemeentelijke kosten en belastingen, het (tijdelijke) afschaffen van precarioheffing, leges en dergelijke bij de organisatie van evenementen in 2022.

VVD Kampen is blij dat het college van B&W haar voorstellen nu alsnog heeft overgenomen, een ondersteuningsplan heeft uitgewerkt en actie gaat ondernemen. 

VVD Kampen staat voor de Kamper ondernemers en wil hen weer de ruimte geven om te kunnen ondernemen!