Motie van afkeuring over wethouder Holtland

De VVD fractie heeft afgelopen raadsvergadering voor de Motie van Afkeuring over het functioneren van wethouder Holtland gestemd.

De VVD fractie heeft afgelopen raadsvergadering voor de Motie van Afkeuring over het functioneren van wethouder Holtland gestemd.
Fractievoorzitter Beent Keulen heeft tijdens het debat in de raad aangegeven dat een Motie van Afkeuring een zwaar politiek instrument c.q. signaal is, een forse gele kaart. Dan dien je goede argumenten te hebben deze motie te steunen.
Al vele jaren is de bouw van een aantal woningen aan de Parallelweg 2 en 1 in IJsselmuiden onderwerp van een politieke discussie en besluitvorming. Meerdere colleges hebben zich hierover ontfermd, plannen gemaakt enz. Het is aan het huidige college de plannen en inzet van vorige colleges af te ronden. De raad heeft in december 2020 een amendement over het vlot trekken van de woningbouw aan de Parallelweg 2 en 1 aangenomen. Een aangenomen amendement is een raadsbesluit. Het college dient hieraan uitvoering te geven.

De raad is het in grote meerderheid eens dat tot nu toe geen uitvoering aan het raadsbesluit is gegeven. Het niet uitvoeren van een raadsbesluit als mede de laconieke en arrogante houding van wethouder Holtland over de inhoud van de motie, is voor de VVD fractie aanleiding geweest voor de motie te stemmen.