Raadsvergadering 3/6 door de bril van de VVD

Raadsvergadering 3/6 door de bril van de VVD

Met deze maand:
1. Zorgen om windmolens
2. Complimenten voor de jeugd
3. Arbeidsmigranten liever dichtbij

1. Grote windmolens in Kamperveen-Zalk?

De VVD fractie verwacht dat 10 á 15 grote windmolens gebouwd gaan worden in Kamperveen-Zalk, nu het college van Burgemeester en Wethouders gekozen heeft een fors aandeel voor haar rekening te nemen voor alternatieve energieopwekking. Hierover zijn afspraken gemaakt door de gemeenten in West-Overijssel. Geen windmolens kunnen geplaatst worden in het Nationaal Landschap IJsseldelta, een groot deel van het Kamper grondgebied valt hieronder. Blijft over Kamperveen-Zalk.

Volgens de VVD fractie Kampen ook ongeschikt vanwege het unieke open landschap en de aanwezigheid van het nieuwe natuurgebied Reeve. Hoe gaat het college en de meerderheid van de gemeenteraad dit oplossen? Het VVD standpunt is duidelijk. Geen windmolens in het open landschap van Kampen.
2. Complimenten voor de jeugd

Ook onze premier voegt de daad bij het woord en is in gesprek met jongeren om goede plannen en ideeën te horen en ze vooral te betrekken. Ook wij vinden het belangrijk dat de jeugd betrokken wordt en dat ze meedoen. Daarom zijn we blij met de positieve reactie van de wethouder jeugd dat er actief wordt deelgenomen aan “ Jeugd aan zet in crisistijd”. Wij zijn trots op onze jeugd en die verdienen een compliment wat ons betreft.

3. Arbeidsmigranten liever bij ons bedrijf

Moeten we nu tijdens de coronacrisis de arbeidsmigranten van verschillende tuinders nog wel centraal en met zoveel bij elkaar huisvesten? Dat was de vraag die de VVD fractie stelden aan de wethouder in de raadsvergadering.

Wanneer je luistert naar de tuinders niet meer. Zij vragen om meer maatwerk. De kwetsbaarheid van tuinders door kruisbesmetting is een grote zorg. Vooral bij grote bedrijven met veel personeel. De VVD fractie vind het signaal van de tuinders zwaarder wegen dan het huidige standpunt van het college van 120 arbeidsmigranten op 1 locatie. Onze fractie is voor kleinere aantallen op een locatie en ook voor de mogelijkheid van meer huisvesting bij grote bedrijven. Hiermee voorkom je ook de zorgen van omwonenden.

De gemeenteraad kan de centrale huisvesting van arbeidsmigranten nu nog wijzigen in huisvesting bij de tuinbedrijven!