Tweede Kamerlid Judith Tielen bezoekt CBS Het Stroomdal

Op vrijdag 21 juni heeft het VVD Tweede Kamerlid Judith Tielen een werkbezoek gebracht aan CBS Het Stroomdal om zich te laten informeren over ICT, Robotica en onderwijs. De VVD fractie Kampen was bij dit werkbezoek aanwezig.

Er is kennisgemaakt met het Learn Lab en hoe kinderen daarmee werken. Hiermee komen kinderen al van jonge leeftijd in aanraking met nieuwe media zoals bijvoorbeeld robotica, 3D-printen en virtual reality. De coördinator van het Learn Lab gaat met de materialen langs alle IRIS-scholen en brengt daarmee de huidige digitale techniek op een laagdrempelige manier binnen de scholen. Vanuit de school waren er tips aan Judith Tielen om vooral naast taalvaardigheid en rekenvaardigheid ook aandacht te hebben voor de digitale vaardigheid in het onderwijs en de opleidingen die de leerkrachten van de toekomst afleveren.

Tijdens het werkbezoek was er ook nog ruimte om Judith te informeren over een aantal zaken die in Kampen spelen op het gebied van onderwijs, jeugd en jeugdgezondsheidszorg.