Nederland tweede exporteur agrarische producten ter wereld

Traditiegetrouw worden de Nederlandse landbouwexportprestaties van het voorgaande jaar gepresenteerd op de Grüne Woche, de belangrijkste landbouwbeurs van Europa.

Vanochtend maakte minister Carola Schouten bekend dat Nederland in 2017 wederom, na de Verenigde Staten, tweede exporteur van agrarische producten ter wereld is. Dat is een enorm knappe prestatie!

Helemaal als je je bedenkt dat Nederland qua oppervlak het 135e land ter wereld is. Volgens de eerste berekeningen bedraagt de totale export van vlees, melk, bloemen, maar ook landbouwmachines vanuit Nederland 101 miljard euro. Deze enorme prestatie hebben we te danken aan al die mensen die werkzaam zijn in de agrofoodsector en die iedere dag, voor dag en dauw, keihard werken om al die kwalitatief goede producten te produceren tegen een betaalbare prijs.

Maar ook al die mensen die werken in bijvoorbeeld de verwerkende industrie, of in de transportsector dragen hieraan bij. Veel Nederlanders vinden een baan in de land- en tuinbouwsector en daarmee is de sector van grote waarde voor Nederland. De VVD is daar hartstikke trots op!