Vertrek wethouder Ekker

Zojuist heeft VVD wethouder, de heer Martin Ekker, aan de gemeenteraad van Kampen en het college van B&W bekend gemaakt dat hij zijn functie als wethouder per direct ter beschikking stelt.

Deze zware beslissing heeft hij genomen naar aanleiding van een feiten onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de burgemeester, en voortkomend vanuit een verzoek van het fractievoorzitters overleg van de gemeenteraad van Kampen. De vertrouwensrelatie tussen wethouder en raad is hierdoor geschaad.

Wij als fractie betreuren de gang van zaken en de ophef die is ontstaan over de mogelijke aankoop van de Stadskazerne en het daarop volgende feitenonderzoek.

 

Als fractie zijn wij altijd overtuigd van de inzet van de wethouder voor Kampen. Bij de totstandkoming van het raadsvoorstel Aankoop Stadskazerne aan de Oudestraat 216 heeft hij gehandeld met de beste bedoelingen en de overtuiging dat er een jaarlijks structureel voordeel was te behalen voor de gemeentelijke begroting. Wij willen benadrukken dat er uit het feitenonderzoek geen enkel laakbaar of onrechtmatig handelen van de wethouder blijkt.

 

Wij respecteren de beslissing van de heer Ekker dat hij in het belang van de gemeente Kampen zijn positie ter beschikking stelt. Wij danken hem voor zijn tomeloze inzet voor de gemeente Kampen. In het bijzonder voor zijn bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van de begrotingscyclus en de bijbehorende informatievoorziening.

 

Het vertrek van de wethouder mag niet leiden tot stagnatie van de uitvoering van gemeentelijk beleid en het besturen van de gemeente. De fractie staat onveranderd achter het coalitieakkoord “Kampen, daadkrachtig en verbindend partner 2015-2018”. En onze inzet is gericht op het in stand houden van de coalitie en het nemen van bestuurlijke verantwoordelijkheid.