Raadspraat Elsa Pelleboer

De VVD is trots op het mooie stadsfront van Kampen en heeft aandacht voor de waterveiligheid op Kampereiland, de woningbouw in het dorpje Reeve en de nieuwe manege in IJsselmuiden.

Afgelopen donderdagavond heeft de Ondernemersvereniging Kampen in samenwerking met de Ambulante Handel en Horeca het parkeerplan op het terrein van de Buitenwacht gepresenteerd. Het is een uniek plan dat op korte termijn ruim 500 parkeerplaatsen realiseert.

Een blik over de IJSSEL vanaf het Stationsplein in IJsselmuiden biedt het mooiste uitzicht op Kampen. De VVD is dan ook enthousiast over het parkeerplan rond De Buitenwacht van waaruit het prachtige stadsfront  in volle breedte te zien is. Daarnaast wordt het hele gebied voor weinig geld goed opgeknapt. Deze parkeervoorziening en de inrichting van het gebied kunnen voor de Internationale Hanzedagen in juni aanstaande gerealiseerd worden. De VVD juicht dit plan om de bezoekers van Kampen te faciliteren met een goede parkeervoorziening dan ook toe.  Bovendien kan een aantal verkeersproblemen in de stad op deze manier worden opgelost.

Waterveiligheid: Belangrijk voor natuur, recreatie en woningbouw.

Afgelopen week heeft de Statenfractie van de VVD in samenwerking met de VVD Fractie Kampen een werkbezoek gebracht aan Kampereiland . Tijdens dit bezoek was er aandacht voor waterveiligheid voor Kampen en de noodzakelijke dijkverzwaring op het Kampereiland. Hoe houden we Kampereiland veilig?  Waterveiligheid is een must in het belang van de terpen en de bedrijven die op Kampereiland gevestigd zijn. Dat zijn er in totaal 100 in een gebied van 4000 ha. Vanaf 2009 voldoet de dijk niet meer aan de norm. De bedrijven doen een oproep voor veiligheid voor het hele gebied. Alles wat op het maaiveld staat loopt gevaar.  Het verzwaren van de dijk past in de omgevingsvisie. Het gebied ligt in "natura 2000". Daar zijn vele miljoenen voor gereserveerd. Dit is een kenmerkend voorbeeld van een goede samenwerking tussen GS en het waterschap. De Statenfractie zet zich in om een en ander te realiseren. De komende maand staat de waterveiligheid dan ook op de politieke agenda van de Statenfractie.

Afgelopen donderdagavond stond op de raadsvergadering De Reeve geagendeerd. Deze belangrijke vergadering is opgeschort omdat op het laatste moment nog weer nieuwe stukken aan de agenda waren toegevoegd. De vergadering gaat volgende week woensdag verder, waarna de gemeenteraad van Kampen daarover een besluit neemt

Breng het dorpje dat aan de bypass bij Kampen zou moeten komen ter sprake en de voors en de tegens vliegen je om de oren. Een van de maatregelen betreft de "By Pass" bij Kampen. Vrijwel iedereen kent inmiddels het ‘Reevediep”. Dankzij dit Reevediep wordt voorkomen dat de inwoners van Zwolle, Kampen en wijde omgeving natte voeten krijgen.

Natuur en Recreatie: Belangrijk voor het realiseren van kilometers extra fiets-, wandelpaden en vaarroutes. In de toekomst kan men eindeloos genieten van natuurlijke rijkdom en een wijds uitzicht waarbij de mens zich heerlijk  kan ontspannen.

Woningbouw:  Belangrijk nu het economisch weer wat beter gaat. De zon boven het woningbouwplan 'de Reeve' begint opnieuw te gloren.

Het verplaatsen van de manege Deltaruiters IJsselmuiden stond donderdag ook op de agenda. Er lag een voorstel om de manage te verplaatsen naar het eind van de Zwagersweg. Er rijdt veel fietsende jeugd van en naar de manege. Als gevolg van bestemmingsverkeer zoals paardentrailers en vrachtwagens ontstaan er gevaarlijke en onveilige situaties. Bovendien is er geen gescheiden fietspad en is de huidige Zwagersweg onvoldoende verlicht. Er komt nu een onderzoek om de beoogde locatie van de Zwagersweg te verplaatsen naar de hoek Parallelweg/Zwagersweg met een geplande in- en uitrit aan de Parallelweg te IJsselmuiden. De VVD is benieuwd naar het nieuwe voorstel.