VVD enthousiast over parkeerplan De Buitenwacht

De VVD fractie heeft tijdens de raadsvergadering van 30 maart aandacht gevraagd voor het parkeerplan De Buitenwacht. Een mooi initiatief van de Ondernemersvereniging Kampen in samenwerking met de Ambulante Handel en de Horeca.

We vinden dit een uniek plan dat snel moet worden gerealiseerd, dus ook snel op de agenda. Meedenken en een goed initiatief verdient het om op korte termijn besproken te worden. Het plan voorziet in het realiseren van ruim 500 parkeerplaatsen op korte termijn op het terrein Buitenwacht. Daarbij wordt het gehele gebied voor weinig geld goed opgeknapt. De parkeervoorziening en de inrichting van het gebied kan gerealiseerd worden voor de Internationale Hanzedagen in Kampen in juni a.s. Dat is voor ons ook een belangrijke afweging omdat de parkeervoorziening aan de Buitenhaven nog lang niet is gerealiseerd.

Vanaf de parkeervoorziening Buitenwacht is de stad op loopafstand bereikbaar. Een plan om de bezoekers van Kampen te faciliteren met een goede parkeervoorziening. Ook van belang om een aantal verkeersproblemen in de stad op te lossen. De VVD fractie staat open voor initiatieven uit de samenleving. Bespreekt de initiatieven om het uitvoerbaar te maken. Voor de inrichting van het gebied Buitenwacht is budget vrijgemaakt. Dat maakt het gemakkelijker om plannen uit te voeren.

Het college heeft zich bereidt verklaard om het plan in overweging te nemen. Het plan zal in april op de agenda komen zodat de raad zich erover kan uitspreken.