VVD-actie stadsbrug Kampen

Tijdens de VVD-actie op de Kamper brug, vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli, hebben we veel mensen kunnen spreken over de verkeerstesten op de Kamper brug. Veel mensen kwamen speciaal naar de brug om hun ongenoegen te uiten. Ook om hun sympathie te betuigen voor onze actie.

Mensen in de verzorging en de dienstverlening maken dagelijks veelvuldig gebruik van de brug. ‘We moeten nu op een dag meerdere keren omrijden via de Molenbrug’. Dat kost tijd. De verhalen hebben veel indruk achter gelaten.
Waarom deze mooie en dure brug niet optimaal gebruiken voor de bereikbaarheid van Kampen, was een veel gestelde vraag. De middenstand heeft speciaal laten weten blij te zijn met deze actie. Het wordt dan nog eens extra onder de aandacht gebracht en mensen kunnen hun mening geven.

Wat verder opviel dat veel bezoekers aan de stad, toeristen o.a. in verwarring raakten over de verkeerssituatie. Velen vervolgden hun weg via de Voorstraat. Gastvrije gemeente!
Veel weerstand en ergernis over deze testen, is de algemene indruk. Alleen de bewoners van de IJsselkade waren lovend. Veel minder verkeer en gelukkig veel onbezette parkeerplaatsen. Voor bewoners IJsselkade een aangename verbetering.
In IJsselmuiden heeft men ook duidelijk kunnen merken dat men via de Molenbrug zijn weg moest gaan zoeken. Op de kruising Oosterlandenweg en uitrit Spoorlanden tijdens de spits veel vertraging eveneens op de t-splitsing Oosterlandenweg-Burgemeester van Engelenweg.

De raad neemt in het najaar een besluit over verkeersmaatregelen op de Kamper brug.
De VVD fractie is duidelijk van mening dat eerst een verkeerscirculatie plan voor Kampen-IJsselmuiden ontwikkeld moet worden alvorens maatregelen op de brug en Zwolseweg aan de orde kunnen komen.